Belépés

Állítsa vissza jelszavát most!

Kérjük adja meg az e-mail címét és küldeni fogunk egy helyreállító levelet Önnek!

Hogyan működik

 

Hogyan működik az E-CÉG szolgáltatás ?

 

Ügyvédi Szolgáltatás

 

Ügyvédi szolgáltatást nyújtunk, melyet ötvözünk az elektronikus kereskedelmi szolgáltatással az ügyfelek 21. századi igényeihez igazítva. Olyan cégügyeket kezelünk, melyeket az ügyfelek költséghatékonyan kívánnak, minél kevesebb időráfordítással, de jogszabályszerűen elvégezni. A Szolgáltató a hatályos jogszabályoknak megfelelően az illetékes Ügyvédi Kamara tagja.

 

Mikor vegye igénybe a szolgáltatást ?

 

Önnek akkor javasoljuk az általunk biztosított szolgáltatások igénybevételét, ha nem kíván, vagy nem tud személyesen megjelenni ügyvédi irodában a Cégügy iratainak aláírása miatt, vagy egyébként elfoglalt és költséghatékonyabb megoldást jelent Önnek elektronikusan intézni a Cégügyet.

 

Feltételek

 

A Szolgáltatásokra irányadóak a Szolgáltató Felhasználási Feltételei (a továbbiakban "ÁSZF"), melynek részét képezi a Technikai Feltételek (a továbbiakban "TF").

 

Röviden összefoglalva, Ön igénybe veheti a Szolgáltatásokat,  ha

 

 • Ön a Cég nevében eljárhat vagy eljárásra jogosult lesz;
 • Ön vállalja Felhasználóként a Cégüggyel felmerülő fizetési kötelezettség teljesítését;
 • valamennyi taggal és a Cég egy képviselőjével (együttesen "Résztvevők") egyeztette a cégalapítás vagy cégmódosítás lényegét, azaz hogy mit szeretnének változtatni a cégben, és ebben vita nem merült fel Önök között;
 • a Technikai Feltételek teljesíthetőek a Résztvevők részéről;

 

Szolgáltatás menete

 

A Szolgáltatás egyszerűen igénybe vehető. Az alábbiakban bemutatjuk a Szolgáltatás menetét, annak főbb állomásait:

 

 • Szolgáltatás választása
 • Adatok megadása
 • Szolgáltatási díj fizetése
 • Résztvevők meghívása a Szolgáltatásba
 • Online Időpont foglalás Pénzmosási Azonosításra
 • Online Pénzmosási Azonosítás elvégzése
 • Szolgáltató elérhetővé teszi az E-CÉG rendszerén belül a Cégiratokat
 • A Cégiratokat a Résztvevők aláírják elektronikus úton és feltöltik az E-CÉG rendszerébe
 • Szolgáltató ellenőrzi az iratokat, ellenjegyzi azokat és beküldi a Cégbíróság részére valamint a Résztvevőknek
 • Szolgáltató a Cégbírósági végzést és kapcsolódó Cégiratokat megküldi a Résztvevőknek

 

A Díjak és Költségek megfizetését követően megkezdődik a Szolgáltatás nyújtása, melyet általában 5 munkanapon belül lezárunk.

 

Pénzmosási azonosítás

 

A Megrendelést követően megnyílik az elektronikus felületen a lehetőség, hogy Ön és egyéb Résztvevők Időpontot foglaljanak a jogszabály által előírt Pénzmosási Azonosításra (a továbbiakban "PA"), mely egy valós idejű, videótelefon  beszélgetés a Szolgáltató képviselőjével, ahol ellenőrizzük az okmányok érvényességét, valamint nyilatkozatokat tesznek a pénzmosással kapcsolatban. Általában és Résztvevőnként 5-10 perces folyamatot jelent. Pénzmosási Azonosítás nélkül nem végezhető el a Cégüggyel kapcsolato szolgáltatás.

 

Az Időpont Foglaló Rendszerben negyedórás intervallumokban foglalhatnak a Résztvevők időpontokat.

 

A Pénzmosási Azonosítással kapcsolatban itt többet olvashat.

 

A Technikai Feltételekről itt többet olvashat.

 

Díjak és költségek megfizetése

 

A Szolgáltatáshoz kapcsolódó díjakat és költségeket egy eljárásban tudja megfizetni. Jellemzően a Cégügyekhez és ezen belül a Cégmódosítás Szolgáltatásoknál illeték és közzétételi költségtérítés fizetés merül fel.

 

Ön Megrendelés során kiválasztja a konkrét Szolgálatatást, melyhez az E-CÉG rendszere automatikusan feltünteti milyen állami költségek merülnek fel. A Díjakkal együtt Ön megfizeti az állami Költségeket is. A fizetés online történik, bankkártyás fizetési rendszeren keresztül A Szolgáltató a Simple Pay rendszerét használja.

 

A Díjakról és Költségek megfizetést követően a Felhasználó a jogszabályi előírásoknak megfelelő elektronikus számlát kap a megadott e-mail címére.

 

A Szolgáltatási díjak minden esetben nettó díjként kerülnek feltüntetésre. A Szolgáltató a szolgáltatását az általános forgalmi adóra vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint nyújtja. A Szolgáltatások Díjait minden esetben terheli az általános forgalmi adó. A nettó Szolgáltatási Díjak esetében minden esetben kiterhelésre kerül az általános forgalmi adó összege, ezért a nettó összeghez hozzá kell adni a mindekori általános forgalmi adó összegét. Az állami költségek nettó költségek, és a költségek esetében nem kerül az általános forgalmi adó kiszámlázásra, de a számlán feltüntetésre kerül a a költségek vonatkozásában, hogy azok "Közvetített szolgáltatásnak" minősülnek.

 

A Simple Pay fizetési rendszerről ITT olvashat többet.

 

Ügyfékapu és AVDH szolgáltatás

 

Az E-CÉG rendszere lehetővé teszi, hogy a Résztvevők dokumentumokat töltsenek fel a Szolgáltatónak, illetve a Szolgáltató az E-CÉG rendszerén belül elérhetővé tegyen aláírandó dokumentumokat és iratokat (a továbbiakban "Cégirat").

 

A Cégiratokat az Ügyfélkapuval rendelkezők tudják kizárólag aláírni, az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítési szolgáltatással (a továbbiakban "AVDH"). Az AVDH aláírás az AVDH oldalon keresztül történik, ahol a Résztvevő feltölti az aláírandó dokumentumot, megadja az Ügyfélkapu hozzáférési adatait, és visszakapja a Résztvevő személyéhez kötődő elektronikus aláírással ellátott Cégiratot. Az elektronikus aláírás ellenőrizhető a Szolgáltató részéről, hogy az a Résztvevőhöz kötődik e. Ezt követően a Résztvevő a már aláírt Cégiratot visszatölti az E-CÉG rendszerébe.

 

A Szolgáltató ellenőrzi a Cégirat tartalmát és elektronikus aláírásait, majd ha ezek megfelelnek a jogszabályoknak, ügyvédi elektronikus ellenjegyzéssel látja el a Cégiratokat.

 

A Cégiratokat a Szolgáltató a cégeljárásban meghatározott kérelem nyomtatvánnyal megküldi a Cégbíróság részére, illetőleg a Résztvevők részére.

 

A Cégbíróság bejegyzését követően elérhetővé teszi a Szolgáltató a végzéseket.