Belépés

Állítsa vissza jelszavát most!

Kérjük adja meg az e-mail címét és küldeni fogunk egy helyreállító levelet Önnek!

Új fiók létrehozása

Szeretnék hírlevelet kapni.

 

Technikai Feltételek

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Technikai feltételek (a továbbiakban „TF”) nem, vagy nem megfelelő teljesítése esetén a Szolgáltatások igénybevétele meghiúsulhat. A TF teljesítése a Felhasználó felelőssége és kötelezettsége. A Felhasználó felelős az általa Résztvevőkként a Cégügybe behívottakért, és az általuk teljesített TF-ért. A Felhasználó egyúttal Résztvevő is lehet, amennyiben érintett a Cégügyben.

A TF 1-6. pontjainak nem vagy hibás, hiányos teljesítése a Szolgáltatás nyújtás akadályát képezi, és amennyiben erre a Szolgáltatás időtartama alatt Ön megteremti a feltételeket, úgy a Szolgáltatás teljesítésre kerülhet.

A TF 7. pontja esetében a Pénzmosási Azonosítás (a továbbiakban „PA”) alatt a Szolgáltató jelzi a Résztvevő felé javaslatait a Környezeti feltételek javítása, korrekciója érdekében. Amennyiben a Résztvevő a kért javításokat, korrekciókat nem, vagy nem megfelelően hajtja végre, vagy végrehajtja, de a Környezeti feltétel nem teljesül (pl. külső zajok zavarják a PA-t, fényviszonyok zavarják a PA lefolytatását), úgy a PA-t meghiúsultnak kell tekinteni a Felhasználónak felróható hibából. Amennyiben a Technikai feltételeket javította, úgy a Résztvevő új Időpontot kérhet a PA lefolytatására.

 

Internetkapcsolat

 

Internetkapcsolat szükséges a Szolgáltatások igénybevételéhez. A PA lebonyolításához folyamatos, legalább 5 Mbit/sec sebesség vagy ennél gyorsabb adatátvitel szükséges. 5 Mbit/sec alatt, vagy nem folyamatos 5Mbit/sec adatátvitel esetében a videótelefonálás akadozhat, a kép pixeles lehet, a hang nem, vagy érthetetlenül hallható, ezért a kép vagy hangminősége nem lesz a Szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő, ugyanis a Szolgáltatónak a Résztvevő válaszait hallania, illetve okmányait a videótelefonáláson keresztül látnia kell, akként, hogy az okmányokon szereplő adatok olvashatóak legyenek.

Javasoljuk, hogy mobilinternet helyett WIFI hálózatot, vagy vezetékes internetet használjanak.

Javasoljuk, hogy bármely internetelérés esetén a háttérben vagy egyébként futó alkalmazásokat, egyéb adatforgalmat, így más telefonálást, vagy videó kapcsolatot, böngésző alkalmazásokat zárjanak be a PA alatt.

Javasoljuk, hogy a PA megkezdése előtt ellenőrizzék az internetkapcsolatot, valamint a kamera és mikrofon beállításait.

Windows rendszerben általában az alábbi eléréseken tudja ellenőrizni:

 • internetkapcsolatot: Start  gomb >>  Gépház  > Hálózat és internet > Állapot
 • kamera: Start gomb >> Kamera elem
 • kamera engedélyezése: Start gomb >> Gépház >> Adatvédelem >> Kamera elem >> kapcsolja be „Az alkalmazások használhatják a kamerát beállítást.”

 

Képfelbontás

 

A képminőség a Résztvevő által alkalmazott kamera jellemzőitől és beállításaitól függ. Kérjük, hogy a PA lebonyolítása során legalább az alábbi jellemzőket biztosítsa a kamera tekintetében:

 

Webkamera:

 • felbontás: 1 MP 16:9 (1280X720);
 • képfrissítés: legalább 30 fps/sec

Mobileszköz:

videóalkalmazást használó, elő-, vagy hátlapi kamera felbontása legalább 16MP

 

Mikrofon és hangszóró

 

Működőképes hangszóró és mikrofon.

Windows rendszerben általában az alábbi eléréseken tudja ellenőrizni

 • mikrofon: Start gomb >>Mikrofonbeállítások elem

 

Számítógép és mobileszköz

 

A számítógép és mobileszköz kezeli és működteti a kamerát, hangszórót és mikrofont, ezek hiányában a Szolgáltatás nem végezhető el. A számítógépnek vagy mobileszköznek alkalmasnak kell lennie arra, hogy

 

Ügyfélkapu

 

A Résztvevőnek rendelkeznie kell érvényes, az első kapcsolatfelvételt követő 30 napig érvényes Ügyfélkapu regisztrációval.

Ügyfélkapu elérhetősége:

https://regi.ugyfelkapu.magyarorszag.hu/

https://www.magyarorszag.hu/szuf_fooldal#fooldal

https://kau.gov.hu/proxysaml/authservice?x=38db96abf45c4268ac48409c10af915e36fddff13af146b6a5e9a75a2d7d8085

 

Érvényes e-mail cím

 

Valamennyi Résztvevőnek rendelkeznie kell olyan e-mail címmel, amelyre illetve amelyről kommunikációt folytathat, adatmennyiség korlát nélkül;

 

Környezeti feltételek

 

Az alábbi feltételek teljesülése szükséges a sikeres PA lefolytatásához:

 • folyamatos internetkapcsolat PA alatt;
 • folyamatos hang és videó kapcsolat PA alatt;
 • a videótelefonlás zárt helyiségben történjen;
 • a videótelefonálás során harmadik személy ne legyen jelen;
 • a videótelefonálást nyugodt környezetben, zaj-, és hanghatásoktól védett helységben történje;
 • a videótelefonálást a kamerával szemben elhelyezkedve, lehetőleg ülve, kényelmesen végezze;
 • megfelelő fényviszonyok legyenek (kérjük ügyeljen rá, hogy a kamerába közvetlen, vagy közeli fény ne világítson), javasoljuk, hogy a videótelefonálás helyéhez képest a fényforrás a Résztvevővel szemben (a kamerának háttal) legyen elhelyezve
 • a videótelefonálást zavaró, megakadályozó, megszakító tevékenységeket zárja ki, szüneteltesse a PA alatt (főzés, kisállat felügyelet, munkavégzés, edzés stb.)

 

Ms Team használata a PA érdekében

 

A Szolgáltató az MS Teams szolgáltatást használja egységesen a PA érdekében. A PA érdekében a Résztvevőnek telepítenie és futtatnia kell informatikai eszközén az MS Teams szolgáltatást, egyúttal hozzá kell járulnia bizonyos adatok-, és információk átadásához az MS Teams szolgáltatója részére.

A Szolgáltató kizár bármely kártérítési követelést MS Teams szolgáltatás használatával összefüggésben, a Résztvevő az MS Teams szolgáltatást kizárólag saját felelősségére használja. Amennyiben nem kívánja az MS Teams szolgáltatás igénybe venni, úgy a Szolgáltatóval nem kíván szerződést kötni, vagy a szerződéskötést követően a Felhasználó vagy Résztvevő nem kívánja a Szerződést teljesíteni. Amennyiben a Felhasználótól eltérő Résztvevő nem kívánja az MS Teams szolgáltatást igénybe venni, úgy a döntése a Felhasználó érdekkörébe felmerülő oknak minősül, melyért a Felhasználó felelős.

Az MS Teams szolgáltatás igénybe vételével kapcsolatban részletes tájékoztató e-mailt küld a Szolgáltató a Résztvevő részére.